10 ok, Van Dudorok A Vagina

10 ok, Van Dudorok A VaginaFigyelj, senki nem fog örülni, hogy egy dudor, hogy a vagina. De minden dudorok érdemes az összeomlás?

“A legtöbb páciensem aggódnia, hogy a rák, vagy a herpesz, ha látják, hüvelyi dudorok. De a legtöbb időt, a dudorok jóindulatú, ideiglenes” – mondja Alyssa Dweck, M. D., nőgyógyász a CareMount Orvosi New York-i, valamint társszerzője A Teljes Z-ig A V.

Az igazság az, herpesz általában nem írják le, mint egy “púp” sem. “A herpesz valójában nem dudorok, de hólyagok, majd egy nyílt sebek” – mondja Carolyn DeLucia, M. D., VSPOT Medi SPA New Yorkban. “Fájdalmas, szivárog a folyadék, végül forr össze.”

Szóval, ha a hüvely dudorok kitörő, mint a kis, sajog a vulkánok (ebben az esetben, forduljon orvoshoz azonnal), akkor valószínű, hogy ártalmatlanok, vagy legalábbis a betegség kezelhető. (BTW: a Herpesz nem az életrontó diagnózis gondolod, vagy sem.) Itt van, hogy mi lehet ott.

1. Van egy kitörés.

Valószínűleg azt hittem, pattanások voltak rajta, amint elhúztál a tinédzser évek, http://caphealthcheck.eu/ de a pattanások még kísérteni a felnőttkorban—nem csak az arcodon. “Ugyanaz, mint bárhol máshol a szervezetben, akne alakulhat ki a hüvelyi területen is” – mondja DeLucia. Úgy néznek ki, mint bármely más akne hiba volna: vörös, irritált, néha tele van gennyel.

Kényelmetlen, mint a pattanásokra lehet, a kitolást szorítani őket. DeLucia ajánlja tartja a kezét, hogy a bőr tisztulnia: “Hüvelyi akne általában megoldódik, mint az arcát.”

2. A szőrtelenítés rutin irritálja a bőrt.

Eltávolítása haj ott lehet egy igazi ribanc. Eltekintve attól, hogy a finom bőre mellett a bikini vonal, vörös, viszkető, ez is vezethet a benőtt szőrszálak, folliculitis—egy divatos kifejezés egy fertőzött szőrtüsző.

“Mivel erőfeszítéseket kell bánni a hüvelyi területen szőrtelenítők, borotválás, gyantázás, a szőrszálak nőnek vissza lehet csapdába [a bőr alá] , fertőzött, ami dudorok, illetve fájdalom” – mondja DeLucia. Elblicceltem a szőrtelenítés egy-két hétig kell segít megakadályozni, hogy egy szőrös helyzet egyre rosszabb, de ápolás-okozott dudorok általában inkább menj el a saját mindegy, Eve Espey, M. D., professzor, a szék, a szülész-nőgyógyász tanszék a University of New Mexico School of Medicine.

3. Új anyajegy vagy bőrrák kategória.

Idővel, napozás hozhat új szeplő, vagy a vakond a felszínre, míg a folyamatos súrlódás okozta bőr-bőr vagy bőr-ruházat kapcsolat eredményeként a bőr kategória (puha, fájdalommentes füleket, a bőr).

Bőr kategória nem jelent veszélyt az egészségre, de általában nem igényelnek orvosi kezelés—hacsak, persze, nem bánt meg, hogy a pont, ahol egyszerűen csak szeretné, hogy távolítsa el őket. Mol egy kicsit más történet: a legtöbb esetben ezek nem nagy ügy, de fontos, hogy tudja, hogy mi a különbség a normális, gyanús fajták—különösen akkor, ha sok időt tölt a napon.

Szerint a bőrrák Alapítvány, normális anyajegyek általában kerek, rendszeresen alakú, ők lehet lapos, vagy emelt. Atípusos anyajegyek, azonban általában aszimmetrikus, sokszínű, de a mérete is növekszik az idő múlásával—de igen, azt is mutatják, hogy a lágyéki területen is, azt mondja, DeLucia. Ha a hoo-ha-kihajtott egy barna folt, ami úgy néz ki, kicsit funky, vizsgáltassa meg azonnal.

4. Van faggyúmirigyek ciszták4. Van faggyúmirigyek ciszták

Között ül egy asztal kilenc-öt, dolgozik egy izzadni az edzőteremben után-óra viselt szűk alsónemű gyakorlatilag a nap minden percében, a hüvely biztosan nem olyan sok friss levegő, ahogy kell.

Egy állandóan zsúfolt környezet, a lábak között, s szüntelen dörzsölés ellen ruházat vezethet, hogy a növekedés a faggyúmirigyek ciszták (folyadékkal töltött dudorok jelennek meg, mint az akne).

“Ők gyakran megtalálható a lágyéki területen” – mondja Espey. “Ők is megfertőződtek, de a fertőzés általában marad a helyén, azon a területen.” Meleg felszívja, majd egy látogatás az orvos szükség lehet kezelni faggyúmirigyek ciszták, azt mondja, DeLucia, de ők semmit sem tudni aludni.

5. Van nemi szervi szemölcsök.

Hüvelyi szemölcsök egy típusú szexuális úton terjedő fertőzés (STI), ők gyakran által okozott specifikus törzsek a humán papillomavírus (HPV). Ők kis méret, lehet durva vagy sima a felület, ők általában a bőr színe, vagy kissé sötétebb.

“A szemölcsök nem okoz egészségügyi problémákat” – mondja Espey”, bár a legtöbb nő, hogy a kezelésre, mert a megbélyegzés, kozmetikai vonatkozik, hogy genitális szemölcsök, [amelyek fertőző nemi kapcsolat útján].” Bár a szemölcsök magukat, nem veszélyes, meg kell még néznem az orvos, hogy megtudja, ha ők okozták, a HPV, ami veszélybe sodorni a méhnyakrák, illetve egyéb kérdések.

6. Van egy Bartholini ciszta van

Ha a furcsa dudor van a nyílás köré, hogy a vagina, lehet, hogy egy Bartholini ciszta van, azt mondja, Allison Hill, M. D., egy szülész-nőgyógyász a Jó Szamaritánus Kórházban, Los Angeles, valamint társszerzője A Mami Docs’ Ultimate Guide Terhesség, Szülés.

Van mirigyek mindkét oldalán a hüvelyi nyitó, hogy felelősek segít, hogy nedves maradjon szép kenni a szórakoztató alkalommal, de alkalmanként ezek le vagy maradva a folyadék. A ciszta önmagában nem nagy dolog, de néha kap fertőzött, egyre fájdalmas, gennyes, Hill szerint.

Ha a ciszta kis fájdalommentes, a doki valószínűleg mondtam, hogy várni fog menni a saját, de ha nagy lesz, és/vagy fájdalmas kell, hogy forduljon orvoshoz azonnal. Ők a csatorna a ciszta, antibiotikumot, ha szükséges, azt mondja.

7. Van benőtt szőrszál.

Fanszőrzet jellemzi a kapcsos formába, de a feszes tekercs van egy nagy hátránya: Fanszőrzet sokkal valószínűbb, mint a többi hajszál kapaszkodni vissza a bőr, ami a benőtt szőrszálakat. “A leggyakoribb ok, látom, hogy a fájdalmas ütésektől a hüvelyi területen benőtt szőrszál,” Hill szerint.

Ezek válhat fertőzött, de ez elég ritka—gyakrabban, mint nem csak viszket, bosszantó, – teszi hozzá. Használhatunk csipeszt, egy tükör előtt, hogy megpróbálja eltávolítani a jogsértő hajat magadnak, vagy hagyd, előbb-utóbb regenerálódik. Ha a dudorok nem mennek el, vagy mutasd meg a fertőzés jelei (bőrpír, duzzanat, fájdalom, vagy genny), jelölje be a doki, azt mondta.

8. Van molluscum contagiosum

Nem, ez nem egy Harry Potter helyesírás—molluscum contagiosum ijesztő hangzású név egy közös, jóindulatú állapot. Ezek a kis, gyöngyös, határozott ütésekkel, amelyek eredményeként a bőr fertőzés okozta molluscum contagiosum vírusa, ők általában csak a tüneteket. Néha lehet nagyobb, pirosra, viszketés, váladék.

Ezek a dudorok jelennek meg bárhol a bőrön, ideértve az arcát, a kezét, igen, nemi szervek, Hill szerint. Őket azzal, hogy érintkezésbe valaki vagy valami bennem a vírus,—mondom, a szex, vagy közös törölközőt valaki, aki nyílt sebek. Akkor is nekik, hogy magad. Ha a dudorok szivárgott, fertőző, ha viszket nekik, hogy véletlenül terjedt őket, hogy a test más részein.

A legtöbb ember számára, a dudorok elmúlik kezelés nélkül néhány hónapon belül (amíg nem viszket őket, s addig terjed őket!) de ha az immunrendszer problémák szükség lehet orvosi kezelés, – mondja.

9. Van egy fertőzött verejtékmirigy

Verejték mirigyek vannak mindenhol, beleértve a lágyéki, mint bármelyik lány, aki valaha is kopott szürke nadrágot, edzés közben is tanúsítja. Meg azok a verejtékmirigyek akkor fertőződik, ami egy duzzadt, fájdalmas dudor, Hill szerint.

A nők, akik dolgoznak ki a szűk leggings (ami nagyjából mindenki, ugye?) különösen veszélyeztetettek számára ez a csapás—különösen, ha nem zuhany azonnal-mondja. Marad a nyirkos edzés nadrág, alsónemű, vagy fürdőruha, különösen azok, amelyek nem készült wicking szövet, csapdák az izzadság ellen a bőr, ami okozhat a verejtékmirigyek lett blokkolva, vagy fertőzött.

Megfelelő higiénia, beleértve alaposan öblítsük ki a hüvelyi területen, a tiszta víz, valamint a változó a száraz ruhát, amint lehetséges, megakadályozza, hogy a legtöbb ezek a dudorok, azt mondja. Máskülönben, valószínűleg magától elmúlik, de ha nem is mutatják ki a fertőzés jeleit, hívja fel orvosát.

10. Van szifilisz10. Van szifilisz

Ez a “régimódi” STD így a visszatérés egy nagy út, az új esetek, a szifilisz, a nők egyre több mint 20 százaléka az elmúlt egy évben az USA-ban, a legfrissebb adatokat a Centers for disease Control and Prevention.

Az első jele a szifilisz egy vagy több apró, fájdalmatlan dudor a helyszínen, a fertőzés általában a nemi szervek vagy a száj, mondja David Diaz, M. D., egy reprodukciós endokrinológus Orange Parti Megemlékezés Orvosi Központ Fountain Valley, Kalifornia. A dudorok marad a három-hat hét, aztán eltűnnek, a saját—de félreértés ne essék, ez nem azt jelenti, hogy a szifilisz elment kezelésre van szüksége SÜRGŐSEN, Diaz áll, másképp nem lehet életveszélyes.

A szifilisz nagyon kezelhető antibiotikumokkal, de minél hamarabb utolérni, annál jobb. Ha oka van azt hinni, hogy már ki volt téve egy nemi betegség, a vizsgálatot, azt mondja.

Uncategorized

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *